Cheesecake με καπνιστό σολoμό

O σολομός είναι ένα ψάρι που με τρελαίνει όπως και νά’χει! Η συνταγή αυτή είναι υπέροχη και ταιριάζει πολύ ωραία και σε έναν μπουφέ.


Photo:donnamoderna.com

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. κράκερς δημητριακών (τα πολύ λεπτά)
650 γρ. cream cheese
40 γρ. τυρί τύπου παρμεζάνα (ή grana)
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. σολoμό καπνιστό
λίγο αλάτι
4 φυλλαράκια φασκόμηλο
3 αβγά
λίγο πιπέρι ροζ

EKTEΛΕΣΗ
1)Σε μια φόρμα τετράγωνη στρώνετε λαδόκολλα. Κρατάτε στην άκρη 4 κράκερς και τα υπόλοιπα τα βάζετε στο μούλτι μαζί με το τυρί. Κόβετε σε κομματάκια τον σολoμό και ρίχνετε ψιλοκομμένα τα φυλλαράκια φασκόμηλου, αφού τα έχετε πλύνει.

2)Κόβετε στη μέση τα κράκερς που κρατήσατε, για να τα βάλετε γύρω γύρω μέσα στη φόρμα. Λιώνετε το βούτυρο και το ρίχνετε μέσα στο μείγμα κράκερς-τυρί. Το πατάτε καλά μέσα στη φόρμα και βάζετε γύρω γύρω τα κράκερς που κρατήσατε.

3)Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά μέσα στο μαλακό τυρί, το σολoμό, τα φυλλαράκια φασκόμηλου και ανακατεύετε καλά. Προσθέτε αλάτι, πιπέρι.

4) Ψήνετε το cheese cake στους 180°C για 40 λεπτά. Σερβίρετέ το χλιαρό ή κρύο και για ωραιότερο αποτέλεσμα, βάζετε πάνω μια φετούλα σολoμό και ένα φυλλαράκι φασκόμηλο.

ΠΗΓΗ:www.donnamoderna.com

This entry was posted on Wednesday, March 22nd, 2017 at 12:27 pm and is filed under Gourmet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Post a Comment