Ο Χάρτης των Γεύσεων

H πιο σημαντική ετήσια συνάντηση του κόσμου του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα, που διοργανώνει η Wine Plus το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Δεκεμβρίου 2012, στη γνωστή Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης είναι και φέτος ένα πολύ σημαντικό event για την πόλη. Όπως κάθε χρόνο φιλοξενούνται σημαντικοί εκπρόσωποι της ελληνικής οινοποιίας, καθώς επίσης και Κύπριοι οινοποιοί και εισαγωγείς κρασιών.

Περιηγήθηκα και φέτος και δοκίμασα υπέροχα κρασιά που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από αντίστοιχα κρασιά του εξωτερικού. Μάλιστα συνομιλώντας με κάποιους γνωστούς οινοποιούς συνειδητοποίησα ότι η κρίση τους έχει εν μέρει επηρεάσει, αλλά η αγάπη τους για το κρασί και η πίστη ότι ο κόσμος επιβραβεύει την καλή ποιότητα τους δίνει δύναμη για να συνεχίσουν σταθερά και δυναμικά.

Παράλληλα, ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του Χάρτη των Γεύσεων, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στην ενότητα Γευστικές Αρμονίες, με τους chef ξενοδοχείων της πόλης να παρουσιάζουν γιορτινά πιάτα που θα συνδυάσουμε με ταιριαστά κρασιά.


H γράφουσα με τον κ. Βασίλη Αναγνώστου


Ο κ. Μπάκης Τσάλκος της εταιρίας “Οινογένεσις”

This entry was posted on Saturday, December 1st, 2012 at 7:27 pm and is filed under Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Post a Comment