Δείπνο με Jane Austen


www.hardiegrantgift.com.au

Για τους λάτρεις της Jane Austen, η Περηφάνεια και Προκατάληψη, η Έμμα, η Λογική κι Ευαισθησία είναι μερικά από το πιο γνωστά μυθιστορήματά της, που αγαπήθηκαν πολύ, γιατί με τον μοναδικό της τρόπο απεικόνισε τα ήθη, τη νοοτροπία και τη δυναμική της αγγλικής κουλτούρας στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα. Παρόλη την αντισυμβατικότητα των γυναικείων χαρακτήρων των έργων της για την εποχή, το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο στα έργα της και αποτελεί στοιχείο που ενώνει την οικογένεια αλλά και τονίζει την ευγένεια απέναντι στους γείτονες.

Το βιβλίο “Dinner with Mr Darcy” (by Pen Vogler) περιλαμβάνει αυθεντικές συνταγές από εκείνη την περίοδο, που προσαρμόζονται σε λίγο πιο σύγχρονα δεδομένα. Το κείμενο είναι συνυφασμένο με αποσπάσματα από τα μυθιστορήματά της, μεταφέροντας το κλίμα της εποχής και πηγαίνοντάς σε νοητά στους κήπους, στα τραπεζώματα και στη μαγειρική της εποχής. Ναι, τα υλικά είναι απλά και μπορείς να τα κάνεις κι εσύ και, αν εξαιρέσεις την “Pigeon Pie”, που δεν μου αρέσει, όλες τις άλλες συνταγές τις βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Λάτρεψα τα κέικ με μαρμελάδα βερίκοκο (Apricot Marmalade and Apricot Cakes) αλλά και τη μηλόπιτα.

Άργησα να το ανακαλύψω, αφού εκδόθηκε το 2013, αλλά κάτι κλασικό είναι και διαχρονικό, όπως και η ίδια με τα μυθιστορήματά της!


www.janeausten.co.uk

“After dinner, everyone moved into the parlor to play cards. Elizabeth read instead. The Bingley sisters made fun of her for reading, however Mr Darcy defended her and said that an accomplished woman is one who expands her mind by reading”.
(From Pride and Prejudice)

This entry was posted on Monday, October 31st, 2016 at 11:41 pm and is filed under Books. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Post a Comment